Višje sodišče v Celju naj bi zavrnilo pritožbo Muhe Amidžića, sodelavca Kristjana Kamenika

Foto: Nova 24TV

V članku ” Kamenikov sodelavec pravnomočno obsojen” avtorice Gordane Possnig lahko beremo, da naj bi Višje sodišče v Celju zavrnilo pritožbo Muhe Amidžića, ki je bil na prvi stopnji obtožen sodelovanja v organizirani združbi preprodajalcev drog. Član te združbe naj bi bil tudi razvpiti Kristjan Kamenik. Tako naj bi celjsko višje sodišče potrdilo prvostopenjsko sodbo, v kateri je bil Amidžić obsojen na triletno zaporno kazen in 8000 evrov stranske kazni.

Večer še poroča, da kljub temu, da je Amidžić krivdo priznal in je s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde, po mnenju višjih sodnikov prvostopenjsko sodišče v postopku ni bistveno kršilo odločb kazenskega zakonika.

V sojenju, ki se je na celjskem okrožnem sodišču začelo lansko pomlad je bilo ugotovljeno, da je bil Amidžić eden od štirih članov hudodelske združbe, ki se je spomladi leta 2016 ukvarjala s preprodajo droge. Član te hudodelske združbe naj bi bil tudi Kristjan Kamenik, ki je drogo za preprodajo v Sloveniji kupoval v Italiji. Za prevoz droge v Slovenijo sta skrbela tudi soobtožena Simon Lucaj in Emir Hasičić, kar je pokazala nadaljnja preiskava. Vendar so že pred tem v Milanu aretirali Kristjana Kamenika pri katerem so našli 46,7 kilogramov kokaina in soobtožena droge nista prejela.

Soobtoženi so se glede prevoza in prodaje droge pogovarjali tako po telefonu kot osebno.

Ob tem je Večer še navajal, da sta Hasičić in Lucaj najprej krivdo zanikala, po poslušanih prisluhih na dan, ko bi morali v italijanskih zaporih preko video konference kot pričo zaslišati Kristjana Kamenika, pa sta krivdo za vpletenost v trgovanje z drogo priznala. Tako je bil Lucaj obsojen na tri leta in pol zaporne kazni in stransko kazen 10.000 evrov, Hasičić pa na tri leta zaporne kazni in stransko denarno kazen. Med tem časom sta oba že prestala zaporne kazni.

Članek “Kamenikov sodelavec pravnomočno obsojen” lahko najdete tukaj: https://www.vecerkoroska.com/kamenikov-sodelavec-pravnomocno-obsojen-10063635