Za štiri nasilne rope pri premožnejših družinah na Celjskem, je bil domnevni vodja hudodelske združbe obsojen na enotno kazen 17 let in šest mesecev

Foto: pixabay.com

Včeraj je Okrožno sodišče v Celju izreklo sodbo 19-letnemu Anžetu Jelenu zaradi vpletenosti v štiri nasilne rope pri premožnejših družinah na območju Celja. Sodnica Mojca Turinek, je Jelena spoznala za krivega in mu dosodila enotno kazen 17 let in šest mesecev zapora. Zaradi ponovitvene nevarnosti je sodnica za Jelenu podaljšala pripor do pričetka prestajanja zaporne kazni.

Sodnica je Jelena oprostila plačila sodnih stroškov, ker ta naj ne bi imel prihodkov, mu je pa naložila delno plačilo odškodninskih zahtevkov, ki so jih vložili oškodovanci.

Po besedah sodnice je šlo za težak primer, saj je moralo sodišče vsako podano izjavo natančno analizirati. Prepričana je, da je bil Jelen spoznan za krivega na podlagi dokazov, saj je sodnica prepričana, da je šlo v obravnavi za dolg in temeljit dokazni postopek. Iz dokazov naj bi tako izhajalo, da je bil ravno Jelen tisti, ki je organiziral in usmerjal hudodelsko združbo, ki je izvedla štiri nasilne rope pri premožnejših družinah na Celjskem. Turinekova je tudi prepričana, da je Jelen nadpovprečno razgledan človek in zato naj bi rope izvedel naklepno in tehtno, da bi hitro pridobil premoženjsko korist.

Po izrečeni sodbi je ob izhodu Jelen sodnici dejal, da se moti in bi bilo bolje, da bi ga takoj ubili. Prav tako je pravosodnemu policistu: »vzemi pištolo in me ustreli«.

V izjavi za medije je tožilka Jasna Leskovšek izrazila zadovoljstvo nad izrečeno sodbo, glede pritožbe na višino izrečene sodbe pa se še ni odločila. Tožilka je za Jelena predlagala 18 let in šest mesecev enotne zaporne kazni.

Na višino izrečene zaporne kazni se bo pritožil Jelenov zagovornik Rok Trbovc, saj je prepričan, da je v tem primeru bil pravni položaj obsojenca enak pravnemu položaju prič.

Vir: STA