V Sloveniji je kruta resničnost sledeča: občina Velenje bo dala 150 000 evrov za obnovo spomenika diktatorju, ki je uničil na tisoče življenj, ne zmore pa 8000 evrov, ki jih potrebuje njen občan, 24-letni Bil, ki se že od svojega 12-ega leta bori z rakom.

Bil Šinkovec, 24-letnik iz Velenja se že od svojega dvanajstega leta spopada s hodgkinovim limfomom. Vsekakor ni obupal, živi zdravo ter išče nove in celostne pristope k bolezni, a se mu je bolezen že večkrat ponovila. Pripravil je nov načrt zdravljenja s pomočjo novih zdravniških posvetov. Povedali so mu, da bi lahko ozdravel s t.i. gersonovo terapijo, za katero je bil izbran kot primeren kandidat v Budimpešti na Madžarskem, a zanjo nima dovolj denarja. Za to terapijo potrebuje dobrih 8.000 evrov, s terapijo pa bi moral začeti čim prej.

Sredstva zanj se že zbirajo, a zagotovo bi lahko pomagala tudi Mestna občina Velenje.

Vsi, ki želite pomagati Bilu Šinkovcu iz Velenja, prosimo, da denarno pomoč nakažete na transakcijski račun Sklada Ivana Krambergerja št. SI56 02922-0019831742 s pripisom za Bila, sklicna številka 7226.Pomagate lahko tudi z SMS-donacijami, in sicer lahko pošljete SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali 1 evro, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa 5 evrov.

Bil se vam za vsak denarni prispevek od srca zahvaljuje. Pomagajmo po svojih močeh.

Vir: demokracija.si in velenjcan.si .