V članku “Šest slonov utonilo, medtem ko so iz deroče reke skušali rešiti mladička”, avtorja Ti.Š. lahko beremo, da je na Tajskem, v nacionalnem parku  poginilo šest slonov, medtem ko so po padcu čez slap skušali najprej pomagati triletnemu mladiču, nato pa iz deroče vode rešiti drug drugega. Na bližnji pečini so zaposleni sicer našli dva preživela, a dogodek bo po vsej verjetnosti terjal svoj davek. Sloni so zelo inteligentne živali in za poginulimi člani črede pogosto zelo žalujejo. Oblasti na Tajskem menijo, da je da je skupina padla čez pečino, medtem ko je skušala pomagati mladiču.

V soboto ob 3. uri zjutraj so na prizorišče nesreče prispeli predstavniki tajskega vladnega Oddelka za nacionalne parke, divjino in ohranitev rastlin. Najprej so na cesti, ki vodi do slapa naleteli na skupino slonov, ki je ovirala dostop. Tri ure zatem so na dnu globeli našli poginulega triletnega mladiča, v bližini še pet drugih.

Povsem izčrpana dva slona so našli še na robu bližnjega klifa in ju na srečo s pomočjo vrvi uspeli rešiti. Njuno stanje podrobno spremljajo.

Ob tem slapu so se podobne nesreče dogajale že v preteklosti, leta 1992 je čez slap padla čreda osmih slonov.

Sicer pa je na Tajskem okoli 7000 azijskih slonov, od tega jih več kot polovica živi v ujetništvu.

Članek “Šest slonov utonilo, medtem ko so iz deroče reke skušali rešiti mladička” je dosegljiv tukaj: https://www.24ur.com/novice/svet/sest-slonov-utonilo-medtem-ko-so-iz-deroce-reke-skusali-resiti-mladicka.html