Zaradi vremenskih razmer izdan oranžni alarm za del Slovenije v noči iz torka na sredo

Foto: ARSO

Danes lahko pričakujemo oblačen in deževen dan in meja sneženja se bo popoldne spustila na okoli 900 metrov nadmorske višine so zapisali na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO). Po podatkih ARSA bo čez dan zapihal severovzhodni veter, na Primorskem po pihala zmerna burja. Dnevne temperature se bodo danes gibale med 6 in 9 ˚C, v alpskih kotlinah malo nad 0 ˚C, ob morju se bo živo srebro dvignilo do 15 ˚C.

Foto: ARSO

ARSO napoveduje, da lahko zvečer pričakujemo prehodno ponehanje padavin, ob morju pa bo zapihal okrepljen jugo. Ponoči in zjutraj se bodo padavine ponovno krepile in na Primorskem se lahko pojavijo tudi posamezne nevihte.

Tudi jutri lahko čez dan pričakujemo dež, ki bo proti večeru oslabel. Ponekod v alpskih dolinah lahko dež prehaja tudi v sneg. Temperature dodo jutri od 6 do 12 ˚C, v alpskih dolinah le malo nad 0 ˚C.

Zaradi vremenskih razmer so na ARSO za jugozahodno Slovenijo izdali opozorilo pred dolgotrajnimi in krajevnimi nalivi. Za omenjeni del Slovenije so izdali tudi opozorilo pred močnimi sunki južnega vetra, ki lahko dosežejo 70 km/h. Izdano je tudi opozorilo pred visokim plimovanjem morja in možnostjo hitrega naraščanja nekaterih hudournikov ob močnejših nalivih.

M.I.