1029 božičnih nasmehov otrok iz socialno ogroženih družin zasijalo zaradi Božičkove delavnice daril

Foto: pixabay.com

V članku “Božičkova tovarna daril bo tudi letos osrečevala otroke iz širše celjske regije” na portalu celje.info lahko beremo, da je Humanitarno društvo Enostavno pomagam letos že četrto leto zapored v Planetu Tuš Celje pripravilo Božičkovo tovarno daril. V njej so lahko obiskovalci centra obdarili otroke iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. V akciji jim je po navedbah omenjenega portala uspelo obdariti 1029 otrok. V projektu je sodelovalo tudi 33 prostovoljcev, ki so opravili 1809 ur dela.

Ker se v Humanitarnem društvu Enostavno pomagam zavedajo, da je v celjski regiji vse več staršev, ki svojim otrokom ne morejo kupiti božičnega darila, so letos že edini v Sloveniji že četrto leto zapored pripravili Božičkovo tovarno daril. V projekt so po navedbah Celje.info privabili 42 vrtcev in osnovnih šol iz 36-ih krajev celjske regije, ki so predlagali, da se obdari 1029 otrok. Na podlagi tega je 33 prostovoljcev 30. novembra odprlo Božičkovo tovarno daril in jo 22. decembra zaprlo. Po zaprtju tovarne so na pomoč priskočili še poklicni in prostovoljni gasilci celjske regije, ki so pomagali pri razvozu daril na 414 naslovov in so tako opravili 1300 kilometrov.

Projektu so se pridružili in na otroške obraze pomagali narisati veselje tudi znani posamezniki, športniki, zavodi in podjetja: celjski župan Bojan Šrot, RK Celje Pivovarna Laško, NK Celje, Judo Jaka, Celjski mladinski center, Študentski klub Žalec, Poklicna gasilska enota Celje, Policijska uprava Celje, IPA klub Celje in OPS Celje, Brainobrain Celje, SVIPI, Klub Leo Mavrica.

Za omenjeni portal je ob zaključku projekta Milan Ninić, ki je predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam povedal: »Priznam. Smo utrujeni, saj so za nami res naporni dnevi oz. tedni, vendar neizmerno srečni, saj nam je uspelo obdariti vse otroke in tako uresničiti naše božično poslanstvo. Polni smo vtisov s terena, ko smo otrokom dostavili darilo na dom. Doživeli smo veliko žalostnih zgodb, saj starši z nami delijo prenekatere misli, občutenja in dogodke, ki so jih zaznamovali v minulem letu ali za vse življenje. Od izgube službe, stanovanjske stiske pa vse do smrti enega izmed staršev. Svojo hvaležnost izrazijo s poslanimi sporočili in fotografijami otrok ob odpiranju daril, nekateri pa nam ob obisku tudi podarijo malenkosti, kot so domači piškoti in čaj. Največje poplačilo za naše delo pa so otroške oči, ki zažarijo, ko jim poveš, da si jim prinesel darilo od Božička. Prejmeš nasmeh, prenekateri objem in stisk roke. Takrat veš, da z našim delom ohranjamo vero v čudeže in v dobrega moža. Vesel sem, da smo Celjani zopet dokazali, da imamo veliko srce. Neizmerno pa sem ponosen na vse sodelujoče, ki so postali Božičkovi pomočniki, še posebna zahvala gre poklicnim in prostovoljnim gasilcem iz celjske regije, ki so nam priskočili na pomoč pri prevozu daril.«

Članek “Božičkova tovarna daril bo tudi letos osrečevala otroke iz širše celjske regije” je dosegljiv tukaj.