Ko čast Slovenije na enem največjih športnih dogodkov leta rešuje Janez Janša in kamere v svet ponesejo sliko njegove prisotnosti ob predsednici Madžarske!

Foto: Twitter Jože Biščak

Že večkrat se je v zadnjem letu izkazalo, da aktualna slovenska politika v svetu in tudi Evropi nima ravno velikega ugleda, zato velikokrat čast rešujejo drugi predstavniki politike. Tako še vedno nekatere države raje kot predsednico Natašo Pirc Musar na pomembne dogodke vabijo nekdanjega predsednika Boruta Pahorja. Vse kaže, da ni nič drugače v primeru sedanjega in nekdanjega premierja.

Eden zadnjih takšnih pokazateljev je otvoritev Svetovnega prvenstva v atletiki, ki ga gosti sosednja Madžarska. Na osrednji prireditvi so kamere namreč v družbi predsednice Madžarske ujele nekdanjega premierja Janeza Janšo. S tem se je izkaalo, da tuja politika veliko raje v svojih krogih gosti nekdanje voditelje kot aktualno predsednico Natašo Pirc Musar ali predsednika vlade Roberta Goloba.

Ob robu tega dogodka se je Janez Janša sestal tudi s predsednikom madžarske vlade Viktorjem Orbanom, s katerim sta spregovorila o zadnjih uničujočih poplavah v Sloveniji ter pomoči Madžarske pri odpravljanju posledic. Spregovorila sta tudi o vojni v Ukrajini. Vse to še bolj nazorno kaže koga Evropa vidi kot kredibilnega sogovornika v slovenski politiki.

Vir: Twitter