1. mesto za komorno zasedbo Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Celje – Center na 6. mednarodnem pevskem festivalu ruskih pesmi Veseli veter 2018

Foto: Arhiv GCC

Komorna zasedba Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Celje-Center (GCC) je v soboto, 25.5.2018 na 6. mednarodnem pevskem festivalu ruskih pesmi Veseli veter 2018 v Ljubljani pod vodstvom Davida Preložnika osvojila 1. mesto v kategoriji srednješolskih zborov in veliko nagrado kot najboljši zbor tekmovanja.

Strokovna žirija je bila v sestavi Anke Jazbec, Mateja Jevniška ter Olge Ulokine. GCC s 60-letno neprekinjeno tradicijo delovanja glasbenih zasedb in z devetimi glasbenimi sestavi sodi med eno najaktivnejših slovenskih šol, ki se ponašajo z nazivom Kulturna šola. V letu 2015 je bila tudi edina srednja šola, ki ji je JSKD podelil ta naziv. Posebno mesto ima pri umetniških vsebinah ob bogati gledališki, literarni, likovni in multimedijski ustvarjalnosti ravno glasba, vsi koncerti so v letošnjem šolskem letu posvečeni 60-letnemu jubileju.

Tradicionalni glasbeni pozdrav ob koncu šolskega leta z zasedbo Šlagers bo zadnji v nizu koncertnih dogodkov, le-ta pod umetniškim vodstvom prof. Saša Šonca povezuje mlade inštrumentaliste in vokaliste, katerim je blizu jazz, soul, funk in pop glasba.

Foto: Arhiv GCC

Prireditev se bo letos odvijala pod naslovom Walking on Sunshine. Vsi, ki bi si želeli omenjeno prireditev ogledati ste v soboto, 2. 6. 2018, ob 20.30 uri vabljeni k Vodnemu stolpu. Prireditev se bo odvijala v sklopu dogajanja Poletje v Celju 2018. Na enem najbolj prepoznavnem letnem odru knežjega mesta bodo Šlagersi gostili tudi dve nekdanji zasedbi Gimnazije Celje – Center in to sta The Takeover in Summer Vibes. Kot posebna gostja večera bo nastopila nekdanja dijakinja Gimnazije Celje – Center Sandra Feketija. Vstop na prireditev bo prost, sam dogodek pa bo v primeru slabega vremena odpadel.

 

M.I.