V članku “V kombiju sta prevažala 1,8 milijona evrov gotovine”, avtorja Marka Rabuze lahko beremo, da so Pomurski policisti med rutinskim nadzorom avtoceste v enem od kombijev, v katerem sta bila dva madžarska državljana, odkrili 1,8 milijona evrov gotovine, ki so jo nato zasegli. Izvor denarja še ni znan.

Policisti iz Murske Sobote so med rutinskim nadzorom avtoceste 28. aprila ustavili kombi z madžarskimi tablicami, v katerem sta bila madžarska državljana. Ko so opravili pregled kombija so našli več kartonskih škatel, kjer je bilo večje število torbic, med njimi so bili pomešani evrski bankovci.

Voznik, star 28 let in sopotnik, star 24 let nista znala pojasniti od kod denar, tudi nista imela dokumentacije o prevozu gotovine, zato so policisti vozilo z gotovino zasegli in pridržali Madžara. V kombiju sta imela skupno 1,8 milijona evrov.

Voznika in sopotnika so po koncu postopka izpustili, kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da ugotovijo izvor zaseženega denarja.

Članek “V kombiju sta prevažala 1,8 milijona evrov gotovine” je dosegljiv tukaj: https://siol.net/novice/slovenija/v-prekmurju-policisti-v-avtu-zasegli-milijon-in-pol-evrov-gotovine-497175