V starem mestnem jedru Celja bo 2. septembra 2018 od 10. ure potekal nepozaben spektakel, s katerim bo organizator poskušal Slovenijo zapisati v sam vrh svetovne zgodovine. Organizator prireditve Polkafest bo poskušal podreti svetovni rekord v najštevilčnejšem plesanju polke, pri podiranju rekorda pa bodo sodelovala tudi številna imena slovenske narodno-zabavne glasbe. Le-ta bodo poskrbela tudi za celodnevno zabavo za vse generacije. Vse prisotne bo v starem mestnem jedru Celja družila zabava, ljubezen do plesa in slovenske pesmi, zato bo na prizorišču poskrbljeno za slovenske kulinarične dobrote, zabavne slovenske igre za najmlajše udeležence prireditve in številna druga presenečenja.

 

Rezultat iskanja slik za spev
Foto: spletna stran veseljak.si

S prireditvijo pod naslovom Polkafest želijo odpreti novo poglavje zgodb slovenskega svetovnega uspeha, saj se bodo trudili, da polko zapleše kar največje število plesalcev in tako dosežejo kar dva svetovna rekorda v plesanju polke. Osrednji dogodek prireditve se bo odvijal ob 14.30 uri, ko bo pet minutno polko zaplesalo največje število folkloristov v narodnih nošah na svetu, takoj zatem pa se jim bodo pridružili še vsi ostali obiskovalci, ki si bodo želeli biti del te velike zgodbe. Vsi, ki vas mika, da bi se dogodka udeležili in želite biti del te velike zgodbe, lahko svojo prijavo oddate na dan prireditve do 13. ure.

 

Accordion, Musical Instrument, Music
Foto: pixabay.com

 

Največje veselica v Sloveniji se bo, kot smo že omenili, pričela ob 10. uri in na njej se bo zvrstilo več kot 10 nastopajočih, med katerimi bo nekaj najbolj priljubljenih ansamblov na Slovenskem. Tako bodo nastopili Modrijani, Ansambel Roka Žlindre, Ansambel Spev, Ansambel Stil, Čuki, Ansambel Šepet, ob njihovi polki Sedem petkov bodo obiskovalci tudi podirali svetovni rekord. Nastopili bodo še ansambli Nemir, Vikend, Vihar, Blaža Hutevca in Euro kvintet.

M.I.