Včeraj je potekalo množično testiranje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah pred današnjim odprtjem vrtcev in šol za učence prve triade. Sodeč po podatkih, ki so bili do 21. ure zabeleženi v Centralnem registru podatkov o pacientih (v upravljanju NIJZ) je bilo opravljenih 20.816 hitrih antigenskih  (HAGT) testov, od katerih je bilo pozitivnih 278, kar predstavlja 1,3 odstotka, so sporočili z ministrstva za zdravje. Tako je dobro, da je do testiranja prišlo, v nasprotnem primeru bi okuženi učitelji in vzgojitelji danes prestopili vrata šol in vrtcev, kar bi lahko ogrozilo trajno vračanje otrok v šole in vrtce. 

Je pa Branimirja Štruklja zmotilo, kar je ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec poudarila, in sicer, da bo testiranje zaposlenih v devetih od 12 slovenskih regijah, kjer se šole odpirajo, obvezno. Pri tem je Sindikat vzgoje,izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) poudarjal, da kako naj bi bilo testiranje težko izvedljivo in so ob tem opozarjali na zmedo glede obveznosti testiranja. 

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Pred odprtjem šol in vrtcev odkrili 278 okuženih zaposlenih! Predstavljajte si katastrofo, če bi obveljal politični aktivizem Branimirja Štruklja!