Na Hrvaškem danes četrti dan zapored poročajo o rekordnem številu dnevnih okužb z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah so jih potrdili 306, od tega znova največ v splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 92. Zaradi covida-19 je umrl še en bolnik.

Po podatkih nacionalnega štaba civilne zaščite je v državi trenutno aktivnih primerov okužbe 2052. V bolnišnicah je 143 bolnikov, med njimi 12 na ventilatorjih, poroča hrvaški portal index.hr. V zadnjem dnevu so opravili 2574 testov.

Doslej so v državi potrdili skupno 7900 primerov okužbe, 170 bolnikov pa je zaradi covida-19 umrlo. Po podatkih županijskih štabov civilne zaščite so največ okužb v zadnjem dnevu znova potrdili v splitsko-dalmatinski županiji, in sicer pri 83 osebah z območja županije in pri devetih tujcih. Od kod so tujci, hrvaški mediji ne poročajo. Sledi Zagreb z 58 novimi okužbami.

Ponekod na meji s Hrvaško so daljše čakalne dobe, ki pa kljub uvrstitvi Hrvaške na rdeči seznam za avgustovsko soboto niso neobičajno dolge. Da uvedba karantene za slovenske državljane za zdaj ni vplivala na dolžino kolon, kažejo tudi informacije z mejnih prehodov, da med vozniki prevladujejo tujci. Več Slovencev tako pričakujejo v prihodnjih dneh.

V istrski županiji so potrdili sedem novih okužb, v šibensko-kninski 14, v zadrski 19, v dubrovniško-neretvanski pa 13. V varaždinski županiji so potrdili 15 novih primerov okužbe, navaja index.hr.

Avtor: Škandal24.si