34-letna Celjanka in 40-letni Celjan sta se grdo znesla nad 65-letnim Celjanom

Foto: pixabay.com

Policisti so 25. aprila 2019 prejeli obvestilo 65-letnega Celjana, da sta ga omenjenega dne v dopoldanskih urah oropala njegova 34-letna znanka in takrat še neznani moški.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 34-letna Celjanka, v stanovanjskem bloku v Celju, pozvonila pri 65-letnem znancu.  Ko ji je 65-letni moški odprl vrata stanovanja, je z njo v stanovanje vstopil še 40-letni Celjan, ki je od moškega zahteval denar. 65-letnik mu je povedal, da nima denarja, na kar ga je 40-letnik vrgel na posteljo in močno pretepel. Nasilnež je 65-letniku zlomil ličnico, zbil zob in povzročil več drugih poškodb.  Med tem je 34-letnica preiskala stanovanje in oškodovancu iz denarnice vzela manjšo vsoto denarja ter dva srebrnika, ki ju je imel oškodovanec skrita v omari.

Storilca sta oškodovancu še vzela mobilni telefon in ga zaklenila v stanovanje. K sreči je 65-letnik našel rezervni ključ, zapustil stanovanje in pomoč poiskal v celjski bolnišnici ter zadevo prijavil policiji.

Policisti so kmalu po dogodku izsledili osumljenca in jima odvzeli prostost. V začetku tedna so ju s kazensko ovadbo, zaradi storitve kaznivih dejanj ropa, hude telesne poškodbe in protipravnega odvzema privedli k preiskovalnemu sodniku.

S Policijske uprave Celje so še sporočili, da 34-letnice do sedaj še niso obravnavali, 40-letnika pa so v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivimi dejanji z elementi nasilja.

M.I.