41-letnik z območja Šmarja pri Jelšah posedoval večjo količino ponarejenih bankovcev

Foto: PU Celje

Minulo nedeljo so policisti Policijske postaje Velenje prijeli 41- letnega moškega, doma z območja Šmarja pri Jelšah, ki je imel pri sebi večjo količino evrskih bankovcev, za katere je obstajal sum da so ponarejeni.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja so policisti 41-letnik odvzeli prostost in ga pridržali. V ponedeljek so na naslovu bivanja 41-letnika opravili še hišno preiskavo ter našli in zasegli več ponarejenih bankovcev pripravljenih za razpečevanje in sicer:

– 4 bankovce za 500 evrov,
– 30 bankovcev za 50 evrov,
– 2 bankovca za 20 evrov,
– 6 bankovcev za 10 evrov in
– 43 bankovcev za 5 evrov.

V fazi izdelovanja ponaredkov je imel še:

– 32 bankovcev po 500 evrov,
– 2 bankovca po 50 evrov,
– 6 bankovcev po 20 evrov,
– 3 bankovce po 10 evrov,
– 12 bankovcev po 5 evrov in
– 21 bankovcev po 1.000 jenov

Foto: PU Celje

Poleg ponarejenih bankovcev so policisti osumljenemu 41-letniku zasegli še tehnično in informacijsko opremo za ponarejanje denarja, dva tiskalnika, prenosni računalnik ter več listov s potiski evrskih bankovcev, jenov in rubljev.

Osumljeni je bankovce najpogosteje unovčeval na območju Policijske uprave Celje, kjer so policisti letos obravnavali več unovčitev ponarejenih bankovcev za 5 in 10 evrov. Ponaredke je unovčeval tudi drugod po Sloveniji, največ na območju policijskih uprav Koper in Ljubljana, so še sporočili s Policijske uprave Celje.

M.I.