43-letnik osumljen kaznivega dejanja uboja, ki bi ga naj storil s sekiro in povzročitve hude telesne poškodbe

Aleš Slapnik na današnji novinarski konferenci. (Foto: Policijska uprava Celje)

Na novinarski konferenci Policijske uprave Celje so predstavili podrobnosti sobotnega dogajanja na Polzeli. Do dogodka je prišlo v   soboto,   1.   februarja   2020,   ob  13.10  uri, ko so policisti prejeli klic na  Operativno komunikacijski  center  Policijske uprave Celje o nasilju pred stanovanjsko hišo na Polzeli. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da
je  43-letni  moški,  na  svojem  domu  storil  kaznivi  dejanji  uboja  in povzročitve hude telesne poškodbe.

Z  zbiranjem  obvestil  in  ogledom  kraja  dejanja  so policisti ugotovili,  da je osumljeni zjutraj,  s  svojim prijateljem prišel domov na Polzelo, kjer je mama  spravljala  drva,  pri čemer  ji  je pomagal 69-letni bližnji sosed. Osumljeni  je  najprej  odšel od doma, nato se je vrnil in tudi sam pomagal pri sečnji drv.

Med kosilom je osumljeni nagovoril soseda, da so šli skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. Tam je med udeležencema prišlo do nesoglasja, pri tem je mati osumljenega poskušala umiriti, vendar jo je silovito odrinil, tako da je padla.
Pri  padcu  si  je  zlomila roko. Osumljeni je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat   močno udaril  starejšega soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju  podlegel.  Po  dejanju  se je osumljeni z osebnim vozilom odpeljal v smeri proti Velenju.

Po prejetem obvestilu so policisti in kriminalisti nemudoma začeli z iskalno akcijo. Ob 16.30
uri so nato prejeli obvestilo, da imajo avstrijski varnostni organi, v kraju Pliberk, v postopku osebo, ki trdi, da je na območju Slovenije, storila kaznivo  dejanje  Uboja. Na podlagi medsebojnih sporazumov o čezmejnem policijskem sodelovanju in dejstvu, da je oseba nedovoljeno prečkala notranjo mejo, so avstrijski varnostni organi osumljenega v večernih urah osumljenega predali slovenskim varnostnim organom predali. Osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga pridržali.

Policisti in kriminalisti še vedno nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov zoper osumljenega 43-letnega moškega. Osumljenega 43-letnika bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Osumljencu v primeru, da bo spoznan za krivega za kaznivo dejanje uboja grozi po 115/I členu Kazenskega zakonika-1 od pet do petnajst let zapora. Za drugo kaznivo dejanje hude telesne poškodbe a od šestih mesecev do petih let zapora.

M.I.