44-letnemu Celjanu zaradi storitve več kaznivih dejanj z elementi nasilja, premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, odrejen pripor

Foto: facebook

Celje 9. november 2020 – Celjski policisti so v zadnjem mesecu in pol obravnavali več kaznivih dejanj z elementi nasilja, premoženjskih kaznivih dejanj ter kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, ki jih je osumljen 44-letni Celjan.

Minuli teden so policisti osumljencu odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

44-letnik je med drugim osumljen tudi nasilja v družini. V zadnjem mesecu in pol je bil
namreč večkrat nasilen do ožjega družinskega člana.

Policisti 44-letnika sumijo tudi izsiljevanja, saj je v oktobru z grožnjam z nožem, grožnjami
s pretepom in požigom hiše izsiljeval občanko in od nje zahteval denar. Konec oktobra je zalezoval drugo občanko in ji grozil s pretepom. V mesecu novembru je z grožnjami in udarci, ustrahoval tudi občana.

Poleg vsega naštetega je v prvih novembrskih dneh na več vozilih v Celju in okolici, katerih
lastnike je želel s tem ustrahovati, prerezal pnevmatike. Osumljen je tudi tatvine okrasne skulpture izpred enega od celjskih gostinskih lokalov.

V zadnjem mesecu in pol smo ga obravnavali tudi zaradi več kršitev javnega reda in miru.

Prejšnji teden so policisti pri 44-letniku opravili hišno preiskavo in mu zasegli več prepovedane droge konoplje, tri zračne puške, dva noža s katerima je grozil oškodovancem, bokser, zvezdo z rezili (shuriken), mobilni telefon in več drugih stvari.

Gre za 44-letnega Celjan, ki je odvisnik od prepovedanih drog in specialni povratnik
prekrškov in kaznivih dejanj z elementi nasilja ter kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete. Ker ni zaposlen, si denar za nakup prepovedanih drog, zagotavlja z nenehnim izvrševanjem kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete in preprodajo prepovedanih drog.

V preteklosti je bil za tovrstna kazniva dejanja že pravnomočno obsojen. V času storitve omenjenih kaznivih dejanj je bil na prestajanju preizkusne dobe pogojne obsodbe zapora.

M.I.