44-letniku zasežena pištola z dvema nabojnikoma in 63 naboji ter stara ruska puška

Foto: Policijska uprava Celje

Policisti so včeraj na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu, zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja, opravili hišno preiskavo pri 44-letniku z območja Radelj ob Dravi.

Pri hišni preiskavi je bila najdena in zasežena pištola znamke HS, cal. 9 mm Luger z dvema nabojnikoma in 63 naboji, za kar osumljenec ni imel dovoljenja. Najdena je bila tudi stara ruska vojaška puška cal. 7,62 x 39 z bajonetom, ki spada v kategorijo prepovedanega orožja.

Poleg orožja so policisti pri hišni preiskavi našli in zasegli še manjšo količino heroina in konoplje ter pripomočke za uživanje in preprodajo prepovedane droge. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali razstreliva po 307. členu Kazenskega zakonika ter neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika. Prav tako bodo zoper njega izvedli prekrškovni postopek zaradi nelegalne posesti orožja.

M.I.