53-letnik kombinirano vozilo parkiral v krožišču na Teharju, po cesti sprehajal psa in nato z nevarno vožnjo ogrožal policista in ostale udeležence v prometu

Foto: Policija

Celjski policisti so v petek popoldne prejeli klic občanke o vijugajočem kombiju, katerega voznik je vozil tudi po nasprotnem voznem pasu in bankinah. Nekaj minut kasneje so prejeli še eno obvestilo, da je omenjeni voznik kombinirano vozilo parkiral na voznem pasu krožišča na Teharju in po vozišču sprehajal dva psa ter s tem oviral promet.

Policista, ki sta prišla na kraj sta mu zaradi nezanesljivega vedenja odredila preizkus alkoholiziranost, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, preizkus na prisotnost prepovedanih drog pa je 53-letni voznik odločno odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled.

Policista sta mu zaradi storjenih prekrškov začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo. Po podatkih policije 53-letnik ni upošteval ukrepov ampak je sedel v vozilo ter z neprilagojeno hitrostjo odpeljal proti Skalni kleti. Policista sta ga poskušala večkrat pravilno ustaviti, vendar znakov za ustavljanje ni upošteval. Pri vožnji je storil več cestno prometnih prekrškov. Najmanj petkrat je v križišča zapeljal pri rdeči luči na semaforju, vozil po nasprotni strani vozišča ter storil več drugih cestno prometnih prekrškov. Policista sta ga uspela ustaviti na Čopovi ulici v Celju. V postopku se je nedostojno vedel in policista ves čas žalil.

Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil v nadaljevanju 53-letnik hospitaliziran. Za oba psa so poskrbeli v zavetišču.

Vir: PU Celje