62-letnik pri Mozirju bežal pred policistoma, pri tem padel v potok in zaradi zastoja srca umrl

Foto: facebook

Mozirje 8. december 2020 – Včeraj popoldan so policisti na območju Policijske postaje Mozirje obravnavali dogodek, v katerem je umrl 62-letni moški, ki je padel v potok na območju Šmiklavža.

Pred tem sta moškega pri kontroli prometa zaznala tamkajšnja policista in ga nameravala ustaviti, saj je brez čelade vozil neregistriran moped. Policista sta mopedista večkrat pravilno ustavljala z zvočnimi in svetlobnimi znaki, vendar voznik na znake policistov ni ustavil, pač pa je odpeljal v bližnji gozd, kjer je pustil moped in naprej odšel peš.

Policista sta v nadaljevanju peš pregledala relacijo, kamor se je 62-letnik odpeljal in našla parkirano kolo z motorjem, nato pa je eden od njiju v potoku, od kraja najdbe parkiranega mopeda, oddaljenega dobrih 300 metrov našel moškega, ki ni kazal znakov življenja. Policista sta moškega izvlekla iz potoka in ga oživljala vse do prihoda reševalcev na kraj.

Preiskovalna sodnica je za 62-letnika odredila sodno obdukcijo, ki je potrdila, da je moški umrl zaradi odpovedi srca, so sporočili iz PU Celje.

M.I.