7 tisočim malim kmetijam na voljo 20 milijonov nepovratnih sredstev

Foto: pixabay.com

Po poročanju radia Štajerski val bo država objavila razpis za male kmete na katerem bo na voljo 20 milijonov evrov nepovratnih sredstev. Gre za ukrep s katerim želi država izboljšati konkurenčnost malega kmeta oziroma povečati njihovo produktivnost. Na razpis se lahko mali kmetje prijavijo do 13. februarja do polnoči.

Gre za razpis 6.3 – Pomoč za zagon dejavnosti, namenjen razvoju majhnih kmetij na katerem bo lahko po poročanju Štajerskega vala kandidiralo več kot 7 tisoč majhnih kmetij od tega bi jih naj denar dobilo okoli 4 tisoč. Posamezna majhna kmetija bo lahko na podlagi razpisa prejela največ 5 tisoč evrov.

S podporo želijo ohraniti in pomagati pri razvoju malih kmetij, kjer se ukvarjajo z rejo travojedih živali in so razvrščene v območje z omejenimi dejavniki. Pri tem razpisu gre za enega največjih tovrstnih projektov v zgodovini samostojne Slovenije. Denar bo država prejela iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželje, nekaj pa ga bo zagotovljenega iz proračuna Republike Slovenije.

Vir: Štajerski val