Pričela so se dela za izgradnjo krožišča na Ljubljanski cesti v Celju, zato lahko pričakujete več zapor – dopolnjeno s strani MOC

Foto: MOC

Kot smo poročali se je v Celju pričela izgradnja krožišča na Ljubljanski cesti. Z mestne občine Celje so sporočili, da bo novo krožišče urejeno med Ljubljansko cesto, Garažno hišo Glazija in Splošno bolnišnico Celje. Za izvajalca del je bila izbrana družba VOC Celje in je v ponedeljek pričel z deli, ki bi naj bila zaključena do konca leta. Sredstva v višini 290.000, ki so zagotovljena v občinskem proračunu bi morala zadoščati za izvedbo omenjenega projekta.

Ker Ljubljanska cesta prestavlja glavno vpadnico v mesto iz smeri Levca in je zato zelo obremenjena bo izvedba del za izgradnjo omenjenega krožišča zelo zahtevna. Zaradi tega na občini vse udeležence, še posebej dijake bližnjih šolskih centrov, prosijo naj upoštevajo cestno prometno signalizacijo. V prihodnjem tednu bo izvajalec del poskrbel za izvedbo dodatnega kraka navezne ceste na Ipavčevo ulico pri obstoječem krožišču pri uvozu za garažno hišo Glazija. S tem bodo v tej fazi gradnje razbremenili promet.

M.I.