Zaradi suma razpečevanja posnetkov zlorabe otrok celjski policisti ovadili 24-letnika

Foto: Policija

Celje 24. julij 2020- V tem tednu so celjski kriminalisti kazensko ovadili 24-letnega moškega doma z območja Policijske uprave Celje zaradi suma razpečevanja posnetkov spolne zlorabe otrok. Osumljenca so policisti obravnavali že lani in letos spomladi.

Osumljeni je po podatkih policije aprila letos po e-pošti pošiljal slikovno gradivo, ki prikazuje spolno zlorabo dveh neznanih mladoletnih dečkov. V mesecu maju je osumljeni preko aplikacije Facebook Massenger razpečeval spolne zlorabe mladoletnih neznanih otrok. policisti so tako v mesecu juniju opravili hišno preiskavo v kateri so našli in zasegli dva mobilna telefona, na katereih so našli 1200 videotek in več kot 900 slikovnih datotek z zlorabo mladoletnikov. Zaradi enakih dejanj ga je na podlagi lanskih ovadb sodišče že obsodilo na pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let. Kljub vsemu je osumljeni v tem času nadaljeval s svojimi dejanji.

Ob tem policija opozarja otroke in starše, da naj bodo pri uporabi interneta previdni, saj so tam prisotne tudi osebe, ki želijo izkoristiti ranljivost otrok. Svetujejo še, da naj bo uporaba interneta varna in odgovorna, da se izognemo pastem tega medija predvsem velja to za otroke.

M.I.