Centri za socialno delo Slovenije so zopet v središču pozornosti. Skupaj s osrednjimi slovenskimi mediji so se lotili deljenega sporočila državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade dr. Vinka Gorenaka in pričeli napadati zaradi deljene vsebine. Kot je zapisal Gorenak v svoji kolumni, so sledila ena novinarska vprašanja za drugo, v vodstvu CSD-ja pa so nemudoma zahtevali opravičilo od Gorenaka.

Svoje mnenje o CSD-jih je delil odvetnik in dolgoletni poznavalec centrov za socialno delo Radovan Cerjak. “Ko gledam kako se je “vsulo” po Vinku Gorenaku, ker je “retvital” malce čudno zapisan, a vsebinsko 99% točen tvit uradnika na MNZ, pa zopet ugotavljam, kako je orkestrirana naša medijska krajina,” je zapisal Cerjak. Med drugim je zapisal, da se je oglasila jokajoča nekdanja komunistka in članica SD Sonja Lokar. Spomnimo se, pred leti noben dominatni medij ni zabranil takratne novinarke 24ur Vere Ladžić, ko ji je nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan povedal, da naj raje poskrbi za poroko.

Eden izmed uradnikov je neposredno brez ovinkarjenja povedal svoje mnenje, kaj si misli o nekaterih socialnih delavkah na CSD-jih po Sloveniji. Pred leti je nekdanji kandidat za predsednika države in  direktor Urada za invalide Luj Šprohar v svoji knjigi Spomini starega sitnega slepca med drugim zapisal, da se “ni znašel v tem kačjem gnezdu slabo pofukanih bab, ki zganjajo nervozo vsake sorte,” je zapisal za nekdanjo ministrico za zdravje Milojko Kolar Celar ter njeno skupino ožjih sodelavk.

Vedno bom zagovarjal dostojen dialog v javnosti. Ta je lahko oster in polemičen, a vendar mora biti dostojen. To je…

Gepostet von Radovan Cerjak am Donnerstag, 6. August 2020

Doktrina, ki jo je vpeljala na fakulteto za socialno delo Gabi Čačinoviča, je popolnoma zmešana

“Indoktrinacija socialnih delavk se začne že na fakulteti in tudi nek mlad človek, ki se odloči za študij socialnega dela, postane po doktrini, ki jo je vpeljala nova častna občanka Ljubljane, popolnoma zmešan,” nadaljuje svojo kritiko na račun socialnega izobraževanja v Sloveniji odvetnik in odlični poznavalec socialne politike v Sloveniji Radovan Cerjak.

Med drugim kot osrednjo figuro omeni letošnjo častno meščanko Ljubljane dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič. V preteklosti si je zelo omadeževala ime pri aferi koroški dečki, ko je zagovarjala, da morata otroka iti v rejniško družino in ne smeta ostati pri babici in dedku. Tragična zgodba še vedno ni dobila epiloga, nemočna stara starša pa še vedno iščeta pravico po slovenskih sodiščih.  Čačinovičeva je s svojim napisanim mnenjem stara starša kaznovala zgolj zato, ker se nista strinjala, da bi v zaporu obiskovala morilca svoje matere.

V preteklosti je odmevala afera z dodatki za stalno pripravljenost, v katero se je zapletlo veliko profesorjev ljubljanske univerze. Zaradi te afere sta odletela v času Cerarjeve vlade minister za finance Dušan Mramor in ministrica za šolstvo Stanka Setnikar Cankar. V stalni pripravljenosti je bila tudi Čačinovič Vogrinčičeva.

Bivša dekanja Fakultete za socialno delo se je zaradi nezakonitih izplačil za stalno pripravljenost znašla tudi v predkazenskem postopku. ” Samo poglejte predmetnik in predavatelje. Spomnim se, da je pred leti, ko se je pripravljal referendum o posvojitvi otro s strani istospolnih parov oglasil dekan te fakultete in izjavil, da je v interesu otrok, da imajo dve mamici!,” je o eni izmed javnih izjav dekana Fakultete za socialno delo zapisal Cerjak.

Fanta umrlega dečka na Soči nista mogla govoriti 5 ur po njegovi smrti

Na reki Soči se je zgodila tragična smrt desetletnega dečka, ko so se odprle zapornice v bližnji hidroelektrarni in je zaradi povečanega vodotoka utonil. Tragična zgodba se je še nadaljevala, ko starša pet ur po smrti nista mogla govoriti z ostalima otrokoma. To sta zapisala v pismu, ki je šokiralo slovensko javnost.

Avtor Luka Perš, članek je bil prvotno objavljen tukaj.