V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah so v sporočilu za javnost zapisali, da so vsi rezultati brisov, ki so bili odvzeti minulo nedeljo pri 33 zaposlenih, negativni. Stanovalka, pri kateri je bil potrjen pozitiven bris, ostaja hospitalizirana na Infekcijski kliniki Ljubljana. Stanovalke, ki so bivale skupaj v sobi s pozitivno, so nameščene v sivi coni, pri njih je predvideno ponovno testiranje konec tedna. Po prvem negativnem testu, pri njih ni opaziti odstopanj v zdravstvenem stanju. Spremljanje zdravstvenega stanja poteka dnevno tako pri stanovalcih, kot zaposlenih. V primeru odstopanj se izvede takojšnje testiranje.
Obveščajo  tudi, da se od včeraj naprej, po navodilih epidemiološke službe, stanovalci lahko družijo po stanovanjskih skupinah in nemoteno gibajo v okolici doma. Vse redne aktivnosti potekajo po ustavljenih urnikih, v okviru stanovanjskih skupin ali individualno z upoštevanjem varnostnih priporočil.

Z današnjim dnem  so ponovno ob upoštevanju vseh navodil dovoljeni obiski. Vsa navodila glede obiskov in druge posebnosti bodo sproti objavljene na spletni strani in FB. Za vse informacije za svojce so na razpolago na ustaljenih telefonskih številkah.

Vir: Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah