Vlada Republike Slovenije je sporočila, da je bilo v petek opravljenih 2775 testiranj, med katerimi so potrdili 184 okužb. V bolnišnični oskrbi je trenutno 72 ljudi, med njimi se jih sedemnajst zdravi na intenzivni negi. Dva bolnika so iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo, umrla je ena oseba.

Kaj imajo skupnega Tanja Fajon, Tanja Ribič, Marjan Šarec, Jaša Jenull, Ivan Gale, Marko Potrč, Salome …? Nepriznavanje stroke ter njenih odločitev za preprečevanje širjenja smrtonosnega virusa covid-19, na katero se zanašajo tudi vladne odločitve. Zaradi mačehovskega odnosa do norm in priporočil v Sloveniji beležimo strm porast okužb, vse bolj so zasedene tudi kapacitete v bolnišnicah, kar bi moralo strezniti še tako dvomljive posameznike.

Podatki tako govorijo sami zase: v petek so naredili skoraj tisoč manj testov kot v četrtek, a so kljub temu odkrili visoko število okuženih z novim koronavirusom, in sicer 184. Najbolj skrb vzbujajoč pa je podatek o številu hospitaliziranih oseb, saj je bilo v  četrtek hospitaliziranih 15 oseb, že v petek pa je število naraslo na 72. Med hospitaliziranimi se 15 oseb zdravi na intenzivni negi, dve pa sta bili odpuščeni v domačo oskrbo, umrl je en bolnik.

Avtorica Sara Kovač, več lahko preberete tukaj.