Neverjetno: Matjaž Nemec poslanca narodnih skupnosti obtožil poseganja v pravico do demokratične ureditve ter sprejemanja nezakonitih in neustavnih zakonov

Foto: Ministrstvo za finance

Nekateri posamezniki in tudi mediji ne morejo sprejeti dejstva, da je bil Rok Svetlič potrjen za ustavnega sodnika. Med njimi je tudi portal necenzurirano, ki je objavil članek, v katerem so poslanca narodnih skupnosti Ferenca Horvátha in Felico Žiža obtožili, da sta predsedniku vlade “zaračunala” za podporo sodniku.

Po njihovih navedbah naj bi šlo za 20 milijonov evrov (projektov), kolikor bi jima naj Janez Janša lani ponudil za sodelovanje s koalicijo. Na njihovo objavo se je odzval tudi Žan Mahnič, ki je zapisal, da poslanca nista dala nič v svoj žep, ampak delata za ljudi, ki so ju izvolili. V odzivu je Mahnič še zapisal, da poslanci, ki se zavedajo, da so jih izvolili ljudje, naredijo vse v korist lokalnega okolja, kjer so bili izvoljeni. “Nekateri poslanci se tega zavedajo, drugi žal ne”, je še dodal Mahnič.

Ta njegov zapis pa ni ostal neopažen pri poslancu SD Matjažu Nemcu. Ta je poslanca narodnih skupnosti obtožil poseganja v pravico do demokratične ureditve in sprejemanja nezakonitih in neustavnih zakonov. Vendar se Nemec ni “ustavil” pri tem, ampak je oba poslanca še, da ne podpirata delitve oblasti, sodelovanja pri razgradnji javnih financ in po njegovo rekordnem zadolževanju.

Vir: Twitter