To je povezovalna politika KUL-a? Alenka Bratušek si na vse pretege želi iz skupine ALDE “vreči” SMC (Konkretno), kljub temu da SAB nikoli ni bila polnopravna članica skupine!

Foto: Twitter (SAB)

Stranki Alenke Bratušek, so, kot vse kaže koalicijske partnerice vse večji “trn v peti”. V svojem propagandnem materialu pred volitvami so sedaj napadli SMC in objavili sliko, na kateri so prikazali, da bo po volitvah SMC izključen iz skupine ALDE.

Kot so se hvalili na svojem Twitter računu, naj bi se na kongresu ALDE v Rimu delegati odločili, da stranka SMC ni več članica skupine.

Vendar so, kot kaže v SAB ob tem pozabili, da ne gre za izključitev stranke SMC iz skupine, ampak mora stranka Konkretno zaradi združitve strank znova zaprositi za članstvo. To so ne nazadnje pisali tudi v Delu pred nekaj dnevi.

Ob vsem tem se je na dogajanje odzval tudi Gregor Perič, ki je zapisal, da je Svet Alde o Sloveniji opravil samo eno glasovanje, in sicer je zavrnil resolucijo o oblikovanju koalicijskih vlad, ki sta jo podali LMŠ in SAB. Ob tem je Perič še povedal, da SAB nikoli ni bila polnopravna članica ALDE. Iz tega je mogoče razbrati, da si Alenka Bratušek želi “kaznovati” vse, ki se ne strinjajo z njeno politiko, kljub temu da zato nima podlage.

To je še en dokaz “povezovalne” politike, ki jo lahko pričakujemo od KUL-a?

Vir: Twitter