Ali po 30 letih intimna opcija Milana Kučana še vedno ni samostojna Slovenija, ker nimajo pravi oblasti?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Po poročanju N1 Slovenija, se prvi predsednik republike Milan Kučan ne bo udeležil državne proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki se bo odvijala v Cankarjevem domu. Odločitev naj bi Kučan sprejel, ker nasprotuje politiki sedanje vlade. Ali se je zato potezo morda odločil iz razočaranja, ker niso njihovi na oblasti?

N1 Slovenija je še poročal, da se je Milan Kučan udeležil slavnostne seje državnega zbora ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Ob tem spomnimo, da se je Milan Kučan letos sicer udeležil državne proslave ob dnevu državnosti na Trgu Republike, kjer pa se je pojavil s simbolom petkovih protestov. Takrat je sam povedal, da se je proslave udeležil kot predstavnik petkovih protestov, ker naj bi jim večkrat preprečilo uporabo Trga republike.

Če se ob tem spomnimo pod kakšnimi slogani in simboli protestirajo petkovi protestniki, se ob tem upravičeno zastavlja vprašanje ali tako Milan Kučan kot nekateri posamezniki, po 30 letih samostojnosti temu še vedno nasprotujejo. V kolikor bi bilo to samo nestrinjanje s trenutno oblastjo bi tako sam kot protestniki uporabljali simbole Republike Slovenije, ne pa nekdanje države s katerimi je bila tudi napadena samostojnost države.

Vir: N1 in Twitter