V trojanskem predoru 23-letni Turek namerno trčil v policiste in tri poškodoval

Foto: Nova24TV

Včeraj so na štajerski avtocesti poskušali policisti ustaviti 23-letnega turškega državljana. Voznik znakov policistov ni upošteval in je med divjo vožnjo trčil v policijsko ter osebno vozilo. V predoru Podmilj so ga policisti uspeli ustaviti, a je pri tem trčil v dva policista in policijsko vozilo. S svojim dejanjem je tri policiste poškodoval.

Po navedbah PU Ljubljana, ki jih povzema Nova24TV, so policisti okoli 19. ure na avtocesti pri Vrhniki opazili vozilo z nemškimi registrskimi tablicami, ki je v smeri Ljubljane vozilo z veliko hitrostjo. Z merilnikom hitrosti so ugotovili, da je vozilo na območju omejitve 80 km/h vozilo 128 km/h, so vozilo poskušali ustaviti, a se voznik na signale policistov ni odzival.

Voznik je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri severne ljubljanske obvoznice in nato po štajerski avtocesti v smeri Maribora. Na določenih odsekih je voznik vozil s hitrostjo več kot 200 km/h, preko obeh voznih pasov in pri tem patruljam onemogočal, da bi ga ustavile. Pri nevarni vožnji je trčil v osebno vozilo in tudi policijsko.

Pred predorom Podmilj na Trojanah so policisti promet ustavili, a tudi tega 23-letnik ni upošteval in zapeljal v predor. V predoru je voznik trčil v policijsko vozilo in ga potiskal pred sabo. Ko so voznika uspeli ustaviti je ta še trčil v dva policista in z vzvratno vožnjo še v policijsko vozilo.

Ugotovili so, da je 23-letni državljan Turčije v vozilu prevažal tudi 22-letnega turškega državljana, oba pa sta pred tem poskušala na mejnem prehodu mejo prestopiti brez dokumentov. Sopotnika so namestili v center za tujce, 23-letniku pa odvzeli prostost in ga bodo zaradi suma storitve kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter nevarne vožnje privedli k preiskovalnemu sodniku, so še sporočili s PU Ljubljana.

Vir: Nova24TV