Emil Rojc Tanji Fajon in SD sporočil: “Od leta 1991 niste bili le v eni vladi, a ste upokojencem vzeli pokojnine in mladim prihodnost. Ne slišite in ne poslušate niti svojih, kaj šele, da bi ostale.”

Tanja Fajon. (Foto: Zajem zaslona Twitter/SD)

Na zadnje obljube SD, kako bodo vse rešili, kar naj bi bilo narobe se je odzval tudi njihov nekdanji član Emil Rojc. Rojc je med drugim dejal: “In za konec, dogodki iz Ilirske Bistrice dokazujejo, da ne poslušate in ne slišite niti svojih, kaj šele, da bi ostale”. Emil Rojc je še povedal, da so bili v SD člani od leta 1991 več vlad in je vseeno v njihovem času bilo “doseženo” da se je količnik pokojnin znižal iz 80-odtotkov na 57-odstotkov, čakalne dobe v zdravstvu so naraščale iz leta v leto, stanovanjska politiki in tudi domovi za starejše so bili v njihovem času pozabljeni.

Gre za odziv Emila Rojca na zadnje navedbe predsednice Tanje Fajon, ki je na enem od zadnjih soočen zagotavljala, kako v stranki ne bodo več obljubljali, saj je konec praznih obljub ampak imajo sedaj načrt. Po njenem naj bi imeli tudi izvrstne kadre o katerih pa je bilo že več kot dovolj povedanega, kako so uspešni. Morda si Fajonova v uspešno delo šteje razne študije, ki so se izvajala v času Anje Kopač Mrak, na koncu pa so morale priti na oblast druge stranke, da so lahko projekte brez teh študij izpeljale?

Fajonova je na soočenju obljubila tudi, da bodo poskrbeli za skrajšanje čakalnih vrst, vendar ji je Emil Rojc lepo nalil čistega vina. “Čakalne dobe v zdravstvu naraščajo iz leta v leto. Pacienti se že 30 let pritožujejo, ampak vi jih niste poslušali, kaj šele slišali”, je zapisal Rojc. Ja in kot je dodal na koncu, v SD niso slišali niti ljudi iz svoje stranke, kaj šele drugih ljudi.

Vir: Twitter