Matej Tonin za CNN: Sankcije proti Rusiji morajo biti ostre, najmočnejše orožje pa je enotnost preostalega sveta

Foto. Twitter (Vlada RS)

O Ukrajinsko-Ruski krizi in priznanju Rusije samooklicanih ljudskih republik na vzhodu Ukrajine, je za CNN spregovoril tudi obrambni minister Matej Tonin. V pogovoru za CNN je opozoril, da mora Evropa in svet sedaj uresničiti tisto kar govori. Zato morajo biti sankcije proti Rusiji ostre, najmočnejše orožje pa je enotnost preostalega sveta. V kolikor bo Evropa in svet ostal enoten sam ne vidi nevarnosti za Slovenijo, bo pa po njegovem mnenju imelo dogajanje v Ukrajini posledice za Evropo.

Tonin je v pogovoru povedal, da toliko enotnosti, kot jo je v zadnjem času bilo videti na srečanju ministrov NATA in EU že dolgo ni bilo. “Če želi predsednik Putin manj sil Nato na vzhodnem boku zavezništva, je naredil slabo potezo. Jasno smo povedali, da takšno ravnanje pomeni več vojakov na vzhodu”, je še povedal notranji minister.

V tem trenutku po besedah Tonina Ukrajina potrebuje jasen znak upanja in izrazil mnenje, da je potrebno Ukrajini hitro omogočiti vstop v EU. To se ministru v tem trenutku zdi najboljši pristop, saj se s tem pokaže, da je Ukrajina del Evrope, s tem pa se ji omogoči gospodarsko preživetje.
Za CNN je Matej toni še povedal, da nas kriza v Ukrajini opominja kako pomembno je, da se ostane osredotočeno tudi na situacijo na Zahodnem Balkanu. Trenutne razmere so namreč priložnost za odvračanje pozornosti s trenutne situacije, na kar je potrebno biti še posebej pozoren.
Vir: Twitter