Peter Jančič – Zadnja zmaga Kučanove generacije

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Peter Jančič je v komentarju za Siol.net zapisal: “Zmaga generacije Milana Kučana je 34,5-odstotni delež, ki ga je na volitvah dosegla nova stranka Roberta Goloba. Pred volitvami je Kučan ocenil, da bo to zadnja bitka njegove generacije.” 

Delež, ki ga je dosegel Golob je enak tistemu izpred osmih let, ko je zmago dosegel Miro Cerar s SMC ampak to z bistveno manj truda levega bloka. “Branko Masleša pred volitvami ni strpal v zapor predsednika SDS Janeza Janše. Golobu je uspelo doseči boljši delež od svojega nekdanjega šefa in zdaj podpornika Zorana Jankovića, ki ga je Kučan s somišljeniki leta 2011 na magistratu “milo prosil” naj se poda v spopad. Jankovića je volilo “le” 28,5 odstotka volivcev,” razmišlja Peter Jančič.

Kljub vsemu je po besedah Jančiča za Kučana manj prijetna plat medalje okrepitev moči v Državnem zboru stranke SDS – Janez Janša in NSi – Matej Tonin ter polom preostalih strank KUL-a. Jančič v komentarju še povzema besede Marjana Šarca, da je glavni dosežek njegove vlade onemogočanje, da bi oblast prevzel Janez Janša. Za leto in pol jim je to tudi uspelo, po njegovem odstopu, pa so vse “moči” usmerili v “kričanje” kako v Sloveniji pod vodstvom Janeza Janše vlada diktatura.

Šarec je tudi ves čas navajal, da je potrebno ukiniti oglaševanje v “sovražnih” medijih, zelo podobno politiko je pred volitvami peljal Robert Golob, ki bi njim nenaklonjene medije kar ukinil.

Celoten članek si lahko preberete Zadnja zmaga Kučanove generacije – siol.net

Vir: Siol.net