Državljanom višje položnice, Robertu Golobu skoraj dva milijona evrov težka nagrada?

Foto: (YouTube)

Novinar Bojan Požar je na Požareport razkril, da naj bi Robert Golob kot predsednik uprave Gen-i poleg 400 evrov bruto plače za lansko leto v žep “pospravil” še posebno nagrado v višini 1,9 milijona evrov bruto. Podatki naj bi po poročanju omenjenega medija bili razvidni iz poročila za lansko leto, ki pa še ni objavljeno.

Do podobnih informacij naj bi prišli tudi na Siol, ki so želeli podatke preveriti na sedežu družbe Gen-i, vendar odgovora še niso prejeli. “Iz letnega poročila GEN-I za leto 2021, ki sicer še ni uradno, bo po naših zanesljivih informacijah razvidno, da Golobu poleg prihodkov iz redne plače, ki znašajo več kot 400 tisoč evrov (bruto), pripada še posebne nagrada v skupni vrednosti 1,9 milijona evrov, prav tako bruto,” je včeraj poročal Požareport.

Oba omenjena medija navajata, da naj bi bil Golob do takšne nagrade upravičen zaradi specifičnosti pogodbe in dobička, ki ga je Gen-i ustvaril v preteklem letu, podobno naj bi veljalo tudi za zdajšnjega predsednika uprave družbe Igorja Koprivnika, ki naj bi prejel okoli milijon evrov nagrade.

Uradni podatki naj bi bili znani po seji nadzornega sveta Gen Energija, ki je krovna družba in naj bi se zgodila v prihodnjem tednu.

Vir: Siol.net in Požareport