V Marija Gradcu slovesno predali namenu igrišče Gorana Dragiča

Foto: Občina Laško
Na dogodku sta pred prerezom traku spregovorila župan Franc Zdolšek in naš košarkarski as Goran Dragič. Župan se je v nagovoru zahvalil vsem vpletenim in zaslužnim za obnovo igrišča: “Vesel sem, da bodo imeli otroci možnost športnega udejstvovanja in tkanja novih prijateljstev. Laško ima košarkarsko tradicijo in prav je, da to ohranjamo. Igrišča smo si vsi že dolgo želeli in s pomočjo Dragičeve fundacije nam je to tudi uspelo. Na tem mestu ne smemo pozabiti, da sta del prispevala tudi Občina Laško in Fundacija za šport, posebna zahvala pa gre Komunali Laško in Bojani Mastnak, ki se je s samo izvedbo res potrudila. Verjamem, da bo v Marija Gradcu pestro in morda se bo ravno tu razvil kakšen nadebudni košarkar, ki ga bomo spremljali kot spremljamo Gogija.”
Dragič, kapetan slovenske zlate reprezentance je bil ob otvoritvi zadovoljen: “To je po Ljubljani, Mariboru in Novem Mestu že četrto igrišče, ki smo ga odprli. Je pa prvo, ki je modre barve. Poda se k barvam laškega grba in ko vidim, kako izgleda, mi je res všeč. Upam, da bodo otroci na zunanjem igrišču uživali tako kot sem jaz.”
Igrišče narejeno v sklopu akcije “Podam, da igram” je pametno igrišče. To pomeni, da je opremljeno z informacijskimi tablami ter povezano z aplikacijo #podamdaigram, preko katere lahko uporabnik vidi ostale uporabnike igrišča, najde tekmece ali soigralce ter dostopa do številnih vsebin za trening in spozna različne zabavne košarkarske igre.
Otvoritev igrišča je bila prvi dan Košarkarskega kampa Goran Dragič, ki že drugo leto poteka v Laškem, kjer približno 130 otrok nastanjenih v Thermani Laško, trenirajo v Treh lilijah ter nad njimi bdijo košarkarski strokovnjaki, med njimi tudi Dragič.
Vir: Občina Laško