(Video) Žan Mahnič: “Koalicijski partnerji o nepravilnostih na volitvah govorijo tako vehementno kot bi govorili o volitvah predsednika razreda, ne pa državnozborskih volitvah”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Poslanci so včeraj na izredni seji poleg rebalansa proračuna za leti 2023 in 2024, obravnavali tudi predlog priporočil vladi v zvezi z vzpostavitvijo pogojev za zakonitost volitev. Točko so obravnavali na pobudo poslancev SDS, saj ti opozarjajo, da je DVK pri izvedbi državnozborskih volitev naredila veliko napak, ki so imele tudi posledice na sam izid volitev. Pri tem so poslanci opozicije opozorili, da imajo koalicijski poslanci zelo “mačehovski” odnos do teh nepravilnosti.

Do poslancev koalicije in njihovih stališč je bil izredno kritičen tudi poslanec SDS Žan Mahnič, ki je v razpravi povedal, da imajo poslanci koalicije zelo čuden odziv na stališča, ki so bila predstavljena na odboru in v stališčih poslanskih skupin.   V nadaljevanju je povedal, da ima tudi direktorja Državne volilne komisije zelo aroganten odnos do državnega zbora, saj se ni odzval vabilo na pristojni odbor, ki je o tej temi razpravljal.

“Ob razpravi koalicijskih poslancev dobi človek občutek, kot da se ne pogovarjamo o nepravilnostih pri izvedbi državnozborskih volitev, ampak kot da bi se to zgodilo pri volitvah predsednika razreda v kakšni osnovni šoli,” je v razpravi izpostavil Žan Mahnič.

“Kakšen signal pošiljamo slovenskim državljanom razseljenim po celem svetu, ko koalicija pravi, da SDS dela alarmantno stanje, hkrati pa koalicija napake priznava. Niti en koalicijski poslanec ni zanikal, da so bile napake pri izvedbi volitev,” je opozoril tudi Andrej Hoivik iz SDS.

Vir: Twitter