Anže Logar v Podsredi sodeloval pri pripravi jabolčnega zavitka in na Slomu pri Ponikvi obiskal kmete na tradicionalnem srečanju

Foto: Facebook (dr. Anže Logar)

Predsedniški kandidat dr. Anže Logar je nedeljo preživel “delovno”. V Podsredi se je namreč mudil na prazniku Kozjanskega jabolka, kjer se je preizkusil v peki jabolčnega zavitka, v drugem delu dneva pa je obiskal še tradicionalno srečanje kmetov na Slomu pri Ponikvi.

“Dan prej je potekalo tekmovanje v peki štrudla in podelili so naziv »štrudlmojstrice«. V pripravi testa in nadeva sem se preizkusil tudi sam. Gospe so me sicer pohvalile, pri čemer pa so prijazno poudarile naj se raje držim politike, kjer imam daljšo kilometrino in več izkušenj,” je dogodek opisal dr. Anže Logar. Ob tem je še poudaril, da na dogodku predstavljajo stare sorte jabolk in izvirne ter domiselne načine predelave sadja za ozimnico.

Popoldne se je na Slomu pri Ponikvi, od koder prihaja tudi Anton Martin Slomšek udeležil tradicionalnega srečanja kmetov. “Ne smemo pozabiti na naše kmete, na mlade prevzemnike kmetij, na to kako pomembna je skrb za samooskrbo v času prehranske krize, kaj pomeni skrb za zdravo okolje in učinkovito ter trajnostno upravljanje z viri. Mnogi ključni izzivi, ki so s tem povezani so pred nami, verjamem da lahko s sodelovanjem, poiščemo odgovore tudi na njih,” je ob tem zapisal dr. Anže Logar.

Vir: Facebook