(Video) Na Valu 202 z vsemi “topovi” v branjenje lika Milana Kučana in nad oddajo Arena

Milan Kučan se je ustavil na protestu pri Tei Jarc. (foto: Twitter)

Ob obletnici obiska treh predsednikov vlad v Ukrajini, ko je ta postala tarča ruske agresije, je na RTV Slovenija potekala oddaja Arena. V njej so svoje razmišljanje zadnjega leta okoli Rusije soočili Janez Janša, Ernest Petrič, Bogomir Ferfila. Ob tem je voditelj oddaje Igor Pirkovič pojasnil, da je bil v oddajo povabljen tudi Milan Kučan.

eden od treh premierjev, ki so prvi obiskali Ukrajino po napadu Rusije Janez Janša, je že pred oddajo napovedal, da se Milan Kučan pogovora ne bo udeležil. Že v ponedeljek je napovedal, da bodo osrednji mediji potem napadli vsakogar, ki si bo kar koli upal reči čez Milana Kučana.

Šlo je za izredno preroške besede, saj se je ravno to zgodilo na Val202. Kot je objavil novinar Igor Pirkovič so na Val202, so oddajo Arena obtožili trganja novinarstva, hkrati pa sogovornike obtožili, da trgajo izjave iz konteksta. “Ko Val202 danes brani lik in delo M. Kučana. V Areni je @JJansaSDS pač komentiral lansko (to je bilo povedano) Kučanovo izjavo, ki nikakor ni bila iz iztrgana konteksta. Val 202 napada še Areha, vse ki so prišli v zadnje pol leta in vse iz Panorame. RTV pripada pač prvorazrednim,” je kolegom na Val202 pojasnil Igor Pirkovič.

Kot kaže je lik Milana Kučana močnejši celo od tega, da na RTV Slovenija spregledajo pohvale, ki jih je Janez Janša izrekel na njihov račun. V pogovoru je namreč poudaril, da tudi RTV Slovenija oziroma gospa Karmen Švegl novi velik del zaslug, da se je zgodil obisk treh predsednikov vlad v Kijevu.

Vir: Twitter