Matej Lahovnik: “Največ k letni inflaciji so doprinesla podjetja v lasti države in občin”

Matej Lahovnik. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Marijan Turjan)

Čeprav naj bi imeli po mnenju predsednice državnega zboraza predsednika vlade najboljšega menedžerja, se v denarnicah državljanov to kaže v nasprotni smeri. Namesto, da bi se država trudila z zmanjšanjem prispevne stopnje k inflaciji, ravno v tem segmetu državljane to najbolj udari po žepu.

Sedaj ni več nobena skrivnost, da ima Golob pod nadzorom medijski valjar, ki skuša slabo delo vlade pripisati vsem drugim deležnikom, le vladi ne. Tako sedaj ob zadnjih podatkih o inflaciji Delo navaja kako so največ k mesečni inflaciji pripomogle storitve v kulturi in rekreaciji. Vendar se pri tem pozablja na drugo dejstvo, ki je močno vplivalo na inflacijo na letni ravni.

Ekonomist dr. Matej lahovnik namreč opozarja, da je kljub vsemu pri inflaciji najmanj naredila država in tudi same občine. “K letni inflaciji so največ, 0,6 odstotne točke, prispevale 4,8% višje cene storitev v skupini voda, električna energija, plin in drugo gorivo ter stanovanja, torej predvsem podjetja v lasti države ali občin,” opominja dr. Matej Lahovnik.

Vir: X