Evropska komisija zaradi vmešavanja Vere Jourove v suverenost Slovenije, prejela tožbo!

Foto: X

Razkritje podatkov o obisku Vere Jourove v Slovenije in indicih o vmešavanju v suverenost Slovenije, je razlog za vložitev tožbe proti Evropski komisiji. Zadevo so v preteklem tednu predstavili evropski poslanec dr. milan Zver, predsednik SDS-a Janez janša in pravnik dr. miha Pogačnik. kot je ob razkritju dokumentov napovedal dr. Zver je sedaj na Splošno sodišče EU vložena tožba zoper Evropsko komisijo.

Kot so na predstavitvi razkrili pobudniki tožbe že same osnovne točke pogovorov na Ustavne sodišču kažejo na eksplicitno kršenje načela delitve oblasti. Spomnimo, da je Vera Jourova namreč ob svojem obisku Slovenije obiskala Ustavno sodišče, ki je ravno takrat odločalo o Golobovem zakonu o RTV Slovenija.

Evropski poslanec dr. Zver je v predstavitvi v nadaljevanju podrobno predstavil tožbo. “S tožbo ne želimo prikazati kršitev postopka in načel upravnega postopka ali materialnih pravil prava EU, ampak zlorabo pooblastil, ki so se v primeru komisarke Jourove zgodili ter nedopustno intervencijo enega od visokih uradnikov evropske izvršne oblasti v državi članici na polju, kjer je država članica popolnoma suverena,” je v predstavitvi dejal dr. Milan Zver.

Pravnik dr. Miha Pogačnik je ob tem dejal: “Gre za pomemben primer. Imamo EU in imamo Republiko Slovenijo. Imamo mednarodno pravo, evropsko pravo in pravni red Republike Slovenije. Na podlagi tega se Evropski komisiji očita netransparentnost ter zlorabo oblasti in postopka. Zaradi tega je bila vložena tožba na Splošno sodišče EU.”

Vir: X in SDS