Miha Pogačnik: “Ko predstavnik države, ki ni zmogla sprave, o spravi poučuje BIH”

Foto: Ministrstvo za zunanje zadeve

Le dan pred dnem, ko naj bi Slovenija počastila žrtve komunizma in katerega je ukinila Golobova vlada, je državni sekretar na zunanjem ministrstvu poučeval sosednje države o spravi. Slovenija kljub več kot trideset letni samostojnosti ni uspela doseči sprave, pri čemer veliko težo nosi dejstvo, da se današnja politična garnitura izredno rada klanja nekdanjemu sistemu. Na koncu pridemo pa do tega, da sami nismo dosegli sprave, bi pa o njej želeli pridigati drugim.

https://x.com/DrPogacnik/status/1791002860387180703

Najlepši zgled za ostala so lahko lastna dejanja in tako bi morale delovati razvite demokracije, mi pa danes z Golobovo vlado delujemo ravno nasprotno. Naši predstavniki in to kar v OZN-u druge poučujejo o zadevah, ki jih tudi zaradi njihove politike nismo uspeli doseči na lastnem ozemlju. Tako so denimo predstavniki Ministrstva za zunanje zadeve poučevali BiH k spravi.

Državni sekretar je namreč poudaril, da si želi nadaljevanje sprave na področju BiH in trajnega miru. “Ko predstavnik države, ki ni zmogla sprave, o spravi poučuje BIH,” je ob takšnih nastopih naših političnih predstavnikov v svetu prepričan dr. Miha Pogačnik.

Vir: X