Zdravnik Matej Beltram: “Izjava predsednika vlade me žalosti, saj izkazuje popolno nepoznavanje delujočih zdravstvenih sistemov v zahodni Evropi”

Zdravniki in zdravstvo. (Foto: pixabay.com)

Nič kolikokrat je Robert golob pokazal, da o urejenem zdravstvenem sistemu nima niti osnovne predstave. Za nameček pa zdravnike napada z vseh smeri in jih obtožuje, da delujejo v smeri propadanja javnega zdravstvenega sistema. Sam pa kot človek, ki preko zasebnega podjetja prejema davkoplačevalski denar, zdravnikom žuga, da bodo morali narediti ločnico med javnim in zasebnim.

https://x.com/zdravstvo_si/status/1791337917236809862

Takšen mačehovski in prezirujoč odnos predsednika vlade se kaže nenazadnje o množičnih odhodih zdravnikov. Kaj takšne napovedi Goloba pomenijo pa je s kratkim zapisom, o katerem smo tudi poročali, pojasnil Samo Vesel. Kot je zapisal bodo zopet na izgubi pacientje, rešitve javnega zdravstvenega sistema, ki ga obljublja Golob pa še vedno ne bomo imeli.

Po tej izjavi se je oglasil tudi zdravnik Matej Beltram, ki je dejal: “Takšana izjava predsednika vlade me žalosti, saj kaže na popolno nepoznavanje delujočih zdravstvenih sistemov v zahodni Evropi.” S tem po mnenju zdravnika Golob ne pozna kako sistemi delujejo denimo v Franciji, Nizomeski ali Avstriji. V teh državah so namreč zasebni in državni izvajalci združeni v okviru javnega zdravstva.

Vir: X