Aljuš Pertinač: “Zagovarjam tezo, da je slovenska politika že dlje časa bolj balkanizirana kot bi si mislili ali bi si to sama priznala”

Foto: Zajem zaslona X

V preteklem tednu je veliko prahu in neodobravanja povzročila poteza Denisa Avdiča iz Radia 1. Ta je namreč v etru poklical Tino Gaber in kasneje v pogovor zvabil še predsednika vlade Roberta Goloba, kar pa mnogi ocenjujejo kot skrajno neprimerno ravnanje predsednika vlade. To je v oddaji Ura moči izpostavil tudi Bojan Požar ter zadevo komentiral z Aljušem Pertinačem in boštjanom M. Turkom.

https://x.com/CirilJenko/status/1797528855751643170

Tako je Bojan Požar pojasnil, da je Avdič neposredno na telefon dobil Roberta Goloba in se pričel pogovarjati z njim. Kot poudarja novinar in s katerim se strinjata tudi sogovornika, v sloveniji še takšnega primera ni bilo. Aljuš Pertinač je prepričan, da je takšno ravnanje neverjetno celo za kakšno telenovelo, kaj šele za nekega odgovornega predsednika vlade.

V nadaljevanju je Pertinač dejal, da to kaže na balkanizacijo slovenske politike, ki pa je bolj močna kot si to upamo misliti ali si politika sama priznava. Še več, Aljuš Pertinač je prepričan, da gre tukaj za škandalozno ravnanje predsednika vlade.

Vir: X