Janez Janša. “Slovensko sodišče – raje imajo Tita kot Slovensko osamosvojitev.”

Foto: Ustavno sodišče Republike Slovenije

Si predstavljate, da bi imela razvita demokracija denimo ceste poimenovane Adolf Hitler, Benito Mussolini,ali pa denimo Romunija Nicolae Ceaușescu? Verjetno je takšno poimenovanju ulice celo v Romuniji, ki ni ravno zgled demokracije nepojmljivo, a v Sloveniji je mogoče, da se ulica imenuje po diktatorju in morilcu Josipu Brozu Titu. da je ironija še večja pa takšno poimenovanje dovoljuje Ustavno sodišče.

https://x.com/JJansaSDS/status/1797668672280137785

Sodišče je tako po poročanju odpravilo odlok, ki ga je sprejel župan Radenc Roman Leljak s katerim je cesto Tita preimenoval v ulico Slovenske osamosvojitve. Tako je sedaj sodišče pritrdilo, da se lahko v Sloveniji v 21. stoletju ulica imenuje po nekdanjem diktatorju in človeku katerega režim je v sloveniji pustil več sto prikritih morišč.

Pravnik Blaž Babič je ob tem opozoril, da je Ustavno sodišče s tem kršilo 1. člen ustave Republike Slovenije, ki pravi, da je Slovenija demokratična republika. “Slovensko sodišče – raje imajo Tita kot Slovensko osamosvojitev. Formalni razlog za škandalozno sodbo pa je vedno pri roki,” pa o takšni odločitvi meni predsednik SDS-a Janez Janša.

Vir: Delo in X