Po predstavitvi davčne reforme s strani Golobove vlade se na koncu vprašamo: Ja kje pa so reforme?

Foto: Zajem zaslona

Kot so opozarjali mnogi in med njimi je bil tudi mag. Ivan Simič je vlada pripravila paket finančnih sprememb, ki niso pripravljene strokovno in v sodelovanju s strokovnjaki. Za Slovenia Business Club sta tako na to temo spregovorila predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun in davčni strokovnjak mag. Ivan Simič.

V pogovoru se je zastavilo kar nekaj vprašanj in eno izmed njih je tudi: Je to ta davčna reforma? Kot mnogkrat doslej je mag. Ivan Simič pojasnil, da nikakor to ni nobena davčna reforma, sploh pa ne to kar je ves čas obljubljal Robert Golob. Nenazadnje so sogovorniki prepričani, da se pod črto lahko vsi vprašamo: Ja kje pa so reforme?

Tako Simič Kot Kračun opozarjata, da v Sloveniji trenutno kljub največjemu številu delovno aktivnih, ne ustvarjamo presežkov. To pa iz preprostega razloga, ker država in trenutna oblast prekomerno troši davkoplačevalski denar. “Ampak brez skrbi! Minister za finance je obljubil, da bo gospodarstvu pomagal z boljšo davčno politiko, da bodo kadri, ki jih najbolj iščejo, lahko zaslužili več, saj bo država vzela manj. In je res stopil pred javnost in predstavil to davčno reformo: davek na sladke pijače in znižane stopnje za normirance,” so si bili enotni sogovorniki.

Vir: SBC