Blaž Kovačič Mlinar: “Klasika, da se državno odvetništvo noče poravnati, čeprav so kršitve očitne. Bo pa pač država v pravdi izgubila in nato še plačala zamudne obresti.”

Foto: Zajem zaslona YouTube (TV3)

Depolitizacija, ki jo je v Slovenijo uvedel Robert Golob prinaša samo dve stvari, prva je popolna podreditev sistemov in podsistemov vladajoči eliti, druga pa stroški za davkoplačevalce. Nič drugače se ne dogaja z našim sodnim oziroma pravosodnim sistemom. Nepredstavljivo je namreč, da bi v razvidih demokratičnih družbah državno odvetništvo dalo prav nekomu, ki je v javni službi kršil zakonodajo.

https://x.com/KovacicMlinar/status/1833768562223169737

Je pa to seveda mogoče v Sloveniji, kjer je kot zapisano Golob poskrbel za depolitizacijo. Tako je denimo državna odvetnica v primeru nezakonitega odvzema goveda na Kmetiji Možgan dala prav inšpektorici, ki danes dejansko to ni več, saj so bile v postopku ugotovljene tako hude kršitve.

“Klasika, da se državno odvetništvo noče poravnati, čeprav so kršitve očitne. Bo pa pač država v pravdi izgubila in nato še plačala zamudne obresti,” to so besede pravnika Blaža Kovačiča Mlinarja, ki povedo kako je v Sloveniji ustrojena sodna veja oblasti. ekonomist dr. Matej Lahovnik pa je ob tem zapisal: “Ob tako hudih protipravnih kršitvah bi bilo povsod po svetu bizarno, če se državno odvetništvo ne bi poravnalo z namenom zmanjšanja stroška državi ampak v Sloveniji očitno stavijo na dolge sodne postopke ob katerih pri epilogu javnost že pozabi za kaj je sploh šlo.”

Vir: X