Poslanec Žavbi pri Marti Kos našel vrhunsko kompetenco za komisarko – NOVINARKA RTV Slovenija

Foto: Zajem zaslona Twitter / Albin Vrabič

V zadnji oddaji tarča je poslanec Gibanja Svoboda Lenart Žavbi pokazal domet svoje razgledanosti in (ne)primernosti za funkcijo, ki jo opravlja. Bolje zapisano, pokazal je, da je poslanec, ker preprosto prihaja iz pravih krogov, nikakor pa njegove kompetence in znanje ne dosežeta ravni, ki bi jo moral dosegati poslanec v razviti demokratični družbi.

https://x.com/tolemamo/status/1834324022194307416

Da Žavbi nikakor ni kos funkciji, ki jo opravlja je nenazadnje pokazal ob tem, ko je razlagal kompetence, ki jih naj bi imela Marta Kos pri kandidaturi za evropsko komisarko iz Slovenije. Čeprav naj bi Robert Golob Tomaža Vesela kot prvega kandidata “vrgel čez ramo” ker ta na zahtevo predsednice Evropske komisije naj ne bi imel diplomatskih izkušen, so tako po mnenju vlade kot Žavbija našli takšno osebo.

Še več, poslanec Gibanja Svoboda je pri marti Kos našel še eno vrhunsko kompetenco in to je, da je bila novinarka RTV Slovenija. Ja novinarka tistega RTV Slovenija, ki so ga dolga leta obvladovali iz SD.ja in tistega RTV, ki ga je depolitiziral Robert Golob. In to naj bi bila po mnenju Lenarta Žavbija vrhunska kompetenca za evropsko komisarko.

Vir: X