Igor Muževič: “Če je kdo dvomil, da se je Golob še enkrat več zlagal, naj ne dvomi. Gre za notoričnega lažnivca.”

Foto: Zajem zaslona

Po več kot dveh letih vlade Roberta Goloba je res še vprašanje, kdo še verjame kakšni izjavi, ki jo poda predsednik vlade. Verjetno temu verjame samo še sam in morda kdo od ministrske ekipe? Stroka in sedaj že tudi nekateri mediji, ki so mu bili včasih naklonjeni v saki njegovi izjavi najdejo laž in nič drugače ni ob vrhu koalicije, ko je razlagal o zdravstvu. Mnogi tako Goloba sedaj dejansko razglašajo za notoričnega lažnivca.

https://x.com/igor_muzevic/status/1834671132890296364

Predsednik vlade je namreč v samohvali ob vrhu koalicije razlagal kako je odziv javnih zavodov in bolnišnic na Zakon o zdravstveni dejvnosti pozitiven. Na takšne navedbe so se nemudoma odzvali Mladi zdravniki in Goloba pozvali, da javno spregovori o imenih tistih, ki so zadovoljni s predlaganimi spremembami. “Identificira naj tudi, kdo v javnih zdravstvenih zavodih in med koncesionarji nov zakon podpira,” so Golobu sporočili Mladi zdravniki, saj sami teh primerov ne poznajo.

Da se je Golob zlagal razkriva tudi odziv Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov. “V Strokovnem združenju zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije nismo prejeli niti enega pozitivnega odziva. Pa imamo več kot 900 članov, kjer jih je nekje polovica koncesionarjev. To je dejstvo in ne moje mnenje,” je zapisal Miha Lukač iz omenjenega združenjega. Še bolj kritičen do Goloba in neposreden pa je zdravnik Igor Muževič: “Če je kdo dvomil, da se je Golob še enkrat več zlagal, naj ne dvomi. Gre za notoričnega lažnivca.”

Vir: X