Bosta Golob in Vrečkova pojasnila kako 273 milijonska izguba zaradi uvedbe obveznega zdravstvenega zavarovanja prinaša pozitivne učinke?

Vlada Roberta Goloba. (Foto: Twitter / Tanja Fajon)

Robert Golob ima s svojo ministrsko ekipo dejansko vse ljudi v Sloveniji za neumne, saj samo on in njegova ekipa ve kaj dela. Tako se dejansko obnašajo, mnenja strokovnjakov in javnosti pa zanje tako ali tako ni pomembno. Da to še kako drži, se je izkazalo tudi na primeru ukinitve prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja in uvedbi obveznega zdravstvenega zavarovanja. Za nameček pa se ob vseh številkah Asta Vrečko še norčuje iz ljudi, kako je ta zadeva prinesla pozitivne učinke.

https://x.com/IvanSimic59/status/1835192191863431560

Tako smo lahko v zadnjih dneh prebrali izjavo ministrstva, da ukinitev obveznega zdravstvenega zavarovanja že prinaša učinke. Zaradi tega so mnogi pričeli opozarjati, da so edini učinki, ki jih je to prineslo nov obvezni davek v višini 35 evrov na mesec in 273 milijonov evrov primanjkljaja. Da se ministrica norčuje iz državljanov je opozoril tudi davčni strokovnjak Ivan Simič.

“Bojan, temu se reče norčevanje iz državljanov. Ukinili so prostovoljno plačevanje 35,00 evrov in uvedli obvezno plačevanje 35,00 evrov. Ne vidim razlike v znesku. Ob tem pa so s to zamenjavo, tako pravijo sami, zaradi te zamenjave, proračunu pridelali 273 milijonov evrov izgube,” je na objavo ministrstva dejal Ivan Simič. Tudi novinar Boja Požar se sprašuje kakšne pozitivne učinke bi naj ta sprememba prinašala, vidi se le, da smo dobili dodatni primanjkljaj v višini 273 milijona evrov.

Vir: X