Mestna občina Celje: Celje znova med nominiranci za prestižno priznanje v akciji Moja dežela 2024

Foto: MOC

Mestna občina Celje se je tudi v letošnjem prenovljenem natečaju Turistične zveze Slovenije (TZS), Moja dežela 2024, uvrstila med pet nominirancev za priznanje v kategoriji Prepoznaven turistični kraj. Potem ko so lani osvojili prvo mesto kot najbolj urejen in gostoljuben turistični kraj v Sloveniji, se veselijo nove potrditve njihovih aktivnosti in prizadevanj na področju prepoznavnosti in turistične urejenosti mesta.

Strokovna komisija TZS je letos mesta in kraje, ki so se prijavili na natečaj, ocenjevala v štirih kategorijah – Naj turistični kraj, Prepoznavni turistični kraj in Vzhajajoči turistični kraj, izbirala pa je tudi najboljše izletniške točke, Zgodovinska jedra, Kampe/Glampinge in Tematske poti. V vsaki kategoriji je komisija izbrala 5 nominirancev.

Komisija TZS je Celje sicer obiskala v prvih dneh avgusta. Več o tem na tej povezavi:

https://moc.celje.si/novice-in-obvestila/8966-komisija-turisticne-zveze-slovenije-na-obisku-v-celju-v-sklopu-akcije-moja-dezela

Zmagovalci v posameznih kategorijah po presoji strokovne komisije bodo znani sredi novembra, ko bodo v Laškem Dnevi slovenskega turizma (18. do 20. november 2024)

Konec septembra pa bo vseh pet nominirancev v posamezni kategoriji uvrščenih na glasovanje na spletni strani Turistične zveze Slovenije, v katerem bodo najboljši izbrani na podlagi tudi t. i. glasu ljudstva.

Mestna občina Celje