Vid Mlakar. “Težo resorja EU ponazorita dve vprapšanji: kdaj se je EU nazadnje širila? Kdaj se bo EU naslednjič (če sploh) širila?”

Foto: Zajem zaslona YouTube

Ne samo, da se je Roberta Goloba ujelo na laži, da se je Tomaž Vesel sam odločil, da odstopi o kandidature za evropskega komisarja, Golob je ljudi zavaja, da je Sloveniji izpogajal boljši resor. Tako naj bi Slovenija po njegovi teoriji dobila izredno močan resor in to je resor namenjen širitvi Evropske unije. In za kako pomemben resor dejansko gre?

https://x.com/VidMlakar/status/1836117366146547799

Pismo, ki ga je uspelo pridobiti poslancu SDS-a Franciju Brezniku razkriva, da je dejansko pritisk na zamenjavo kandidata prišel od Evropske komisije, nikjer pa ni govora o posledično pomembnejšemu resorju. Konec koncev pa je tudi zanimivo vprašanje za kako pomemben resor v resnici gre na področju širitve Evropske unije. Kaj dejansko pomeni takšen resor je zelo lepo opisal Vid Mlakar.

“Težo resorja za širitev, ki ga je Von der Layen dodelila SLO, najbolje ponazarjata ti vprašanji: kdaj se je EU nazadnje širila? Kdaj se bo EU naslednjič (če sploh) širila? Toliko o zgodovinskem uspehu, ki naj bi ga prosto po PV s tem dosegla Slovenija.” Te besede Vida Mlakarja več kot očitno kažejo, da je Golob dejansko samo podlegel pritiskom Evropske komisije, Slovenija pa nikakr ni dobila nobenega pomebnega resorja.

Vir: X